Pelletkachel kopen s-Gravenpolder

Vergelijk installateurs pelletketels s-Gravenpolder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Gravenpolder kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 4431

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene facetten. Denk aan: type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Gravenpolder geen gek idee. Dat kan zijn de GRECALE IDRO 14 van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €151,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel s-Gravenpolder vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in s-Gravenpolder waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Gravenpolder

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende optie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in s-gravenpolder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers werken in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een goede installateur in s-Gravenpolder. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Gravenpolder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in s-Gravenpolder?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €850 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Puro 14.0 (Fontana SRL), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Alpen (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in s-Gravenpolder. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4430, 4431.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!