Pelletkachel kopen Kapelle

Vergelijk installateurs pelletketels Kapelle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kapelle kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze website ontdek jij handige informatie die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4421

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kapelle iets om te overwegen. Dat kan zijn de IDRO-REDONDA-GL17 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Kapelleverbruikt 2800 kWh stroom plus 2800 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €150,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kapelle vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Kapelle waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kapelle

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in kapelle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen inzake je woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een goede installateur in Kapelle. Kijk naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kapelle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kapelle?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €600 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Falo 1XLp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ivo.tec 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kapelle. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4420, 4421.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente