Pelletkachel kopen Driewegen

Vergelijk installateurs pelletketels Driewegen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driewegen kopen biedt jou de kans om huizen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina bekijk jij praktische info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 4438

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Belangrijk zijn: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Driewegen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de FILO LP9 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €151,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Driewegen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Driewegen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Driewegen

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige optie: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in driewegen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen diverse vragen omtrent je huis. Denk aan de categorie woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Driewegen. Bekijk de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driewegen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Driewegen?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €400 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ELAN EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • IDROPOLIS (EdilKamin), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Driewegen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4438.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!