Pelletkachel kopen Nieuwdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwdorp kopen maakt het mogelijk om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker lees je accurate toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4455

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende variabelen. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwdorp wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Duetto 9 van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €151,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nieuwdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuwdorp waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwdorp

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope keuze: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Nieuwdorp. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nieuwdorp?

Hedendaags vind je meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is schommelt tussen €600 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • MOON (Freepoint), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Strass (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nieuwdorp. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4455.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!