Pelletkachel kopen Veere

Vergelijk installateurs pelletketels Veere

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veere kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze website tref jij praktische info die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4351

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veere geen gek idee. Denk aan de LW up 15 Steel LW van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Veereverbruikt 2730 kWh stroom en nog eens 2730 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Veere vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Veere waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Veere

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in veere


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen over je huis. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een goede installateur in Veere. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Veere


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Veere?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €550 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Tosca Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (8 kW) (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Veere. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4350, 4351.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente