Pelletkachel kopen Hoedekenskerke

Vergelijk installateurs pelletketels Hoedekenskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoedekenskerke kopen stelt jou in staat om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool vind je toepasbare details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 4433

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoedekenskerke zeer interessant. Je kunt kiezen voor de B9S / ELISA B9 van het merk L’ArtisticoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €151,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hoedekenskerke vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Hoedekenskerke waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoedekenskerke

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in hoedekenskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. jouw huis. Belangrijk zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Hoedekenskerke. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoedekenskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hoedekenskerke?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • Ande (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hoedekenskerke. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4433.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!