Pelletkachel kopen Heinkenszand

Vergelijk installateurs pelletketels Heinkenszand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heinkenszand kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze website bekijk jij toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 4451

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verschillende factoren. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heinkenszand wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Eco 7 van het merk Castelmonte SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borseleconsumeert 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €151,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heinkenszand vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Heinkenszand waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heinkenszand

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en voordelige mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in heinkenszand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over je woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Heinkenszand. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heinkenszand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Heinkenszand?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €700 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • VEGA (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Idropellbox (EdilKamin), vermogen 15,7 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heinkenszand. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4450, 4451.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!