Pelletkachel kopen Middelburg

Vergelijk installateurs pelletketels Middelburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middelburg kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check jij bruikbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4331

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4331
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middelburg zeker een goede optie. Dat kan zijn de Sumo van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Middelburgverbruikt 2430 kWh stroom en nog eens 2430 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €131,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Middelburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Middelburg waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Middelburg

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in middelburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent je woonobject. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een geschikte installateur in Middelburg. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Middelburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Middelburg?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €850 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Falo 2Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ivo.safe 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Middelburg. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente