Pelletkachel kopen Ellewoutsdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Ellewoutsdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ellewoutsdijk kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina ontdek jij omvangrijke details die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 4437

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere variabelen. Onder andere: jouw type huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ellewoutsdijk wellicht iets voor jou. Denk aan de Pidra 13 Lienz Idra van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ellewoutsdijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Ellewoutsdijk waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ellewoutsdijk

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in ellewoutsdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Ellewoutsdijk. Bekijk de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ellewoutsdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ellewoutsdijk?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • EASY (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Fuji (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ellewoutsdijk. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4437.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!