Pelletkachel kopen Oudelande

Vergelijk installateurs pelletketels Oudelande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudelande kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 4436

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verscheidene aspecten. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4436
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudelande zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Glenda Wifi van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Borseleverbruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €151,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oudelande vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Oudelande waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudelande

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €450 per product.

pelletkachel installateurs in oudelande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot je huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een betrouwbare installateur in Oudelande. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudelande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oudelande?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen de €550 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • COMFORT 80 (Freepoint), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Daisy (EdilKamin), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudelande. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4436.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!