Pelletkachel kopen Kwadendamme

Vergelijk installateurs pelletketels Kwadendamme

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kwadendamme kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je veelzijdige informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4434

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan velerlei zaken. Onder andere: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kwadendamme wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de MCZ SAGAR van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Borseleverbruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Kwadendamme vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kwadendamme waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kwadendamme

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in kwadendamme


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen over je huis. Denk aan het type huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een professionele installateur in Kwadendamme. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kwadendamme


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kwadendamme?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €650 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Puro 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • Bijoux (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kwadendamme. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4434.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!