Pelletkachel kopen s-Heer Abtskerke

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heer Abtskerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heer Abtskerke kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze pagina check jij accurate raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 4444

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Je kunt denken aan: soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heer Abtskerke iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de MCZ TOBA COMFORT AIR van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €151,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel s-Heer Abtskerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in s-Heer Abtskerke waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heer Abtskerke

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en prijs-interessante installatie: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in s-heer-abtskerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over jouw woning. Relevant zijn het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een erkende installateur in s-Heer Abtskerke. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heer Abtskerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in s-Heer Abtskerke?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €700 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SQUARE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Meg (EdilKamin), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in s-Heer Abtskerke. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4444.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!