Pelletkachel kopen Nisse

Vergelijk installateurs pelletketels Nisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nisse kopen biedt jou de kans om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees je samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 4443

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke onderdelen. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nisse misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Falo 2Cp van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom plus nog eens 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nisse vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Nisse waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nisse

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige installatie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in nisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel experts zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je relevante vragen over je woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als ambiance en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een geschikte installateur in Nisse. Check de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nisse?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MIKA EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Meg Più (EdilKamin), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nisse. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4443.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!