Pelletkachel kopen Ovezande

Vergelijk installateurs pelletketels Ovezande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ovezande kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina check je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4441

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Onder andere: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ovezande een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Kira H 22 van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Borseleverbruikt 2830 kWh stroom en nog eens 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ovezande vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ovezande waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ovezande

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en voordelige keuze: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in ovezande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in Ovezande. Houd rekening met reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ovezande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ovezande?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GLOBE (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Idrosally (EdilKamin), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ovezande. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4440, 4441.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!