Pelletkachel kopen Vlissingen

Vergelijk installateurs pelletketels Vlissingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vlissingen kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website bekijk je waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4381

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke zaken. Onder andere: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4381
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vlissingen wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Ester Idro Plus van het merk LaminoxOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Vlissingenconsumeert 2380 kWh stroom en stookt 2380 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €125,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vlissingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vlissingen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vlissingen

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in vlissingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen m.b.t. uw woonobject. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Vlissingen. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vlissingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vlissingen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €550 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Viviana Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Pad LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (9 kW) (Wodtke), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vlissingen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente