Pelletkachel kopen Alkmaar

Vergelijk installateurs pelletketels Alkmaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alkmaar kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina vind je accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 1801

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1801
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alkmaar wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Roberta Air 60 van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaargebruikt 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Alkmaar vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Alkmaar waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Alkmaar

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in alkmaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen relevante vragen inzake de woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Alkmaar. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Alkmaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Alkmaar?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €650 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Platinum Hydro 10.2 (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • RING LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Alkmaar. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1800, 1801, 1802, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente