Pelletkachel kopen Starnmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Starnmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Starnmeer kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze vergelijker lees jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1488

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke factoren. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Starnmeer wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de P188 TH 19,6 kW – type SP281-02 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €135,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Starnmeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Starnmeer waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Starnmeer

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke keuze: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in starnmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen ten aanzien van het huis. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een professionele installateur in Starnmeer. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Starnmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Starnmeer?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €800 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Pad LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Starnmeer. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1488.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!