Pelletkachel kopen Zuidschermer

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidschermer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidschermer kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website bekijk jij toepasbare informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 1846

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke aspecten. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidschermer geen gek idee. Een voorbeeld is de COMFORT P85 PLUS van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaargebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zuidschermer vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zuidschermer waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidschermer

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in zuidschermer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies voor een goede installateur in Zuidschermer. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidschermer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zuidschermer?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €400 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • TILE³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zuidschermer. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1844, 1846, 1847.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!