Pelletkachel kopen De Rijp

Vergelijk installateurs pelletketels De Rijp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Rijp kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze website lees je actuele adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1483

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Rijp wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Vesper van het merk Nordic FireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Alkmaarconsumeert 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel De Rijp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in De Rijp waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Rijp

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in de-rijp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake uw huis. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in De Rijp. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Rijp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Rijp?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €600 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LW up 15 Icona black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • ARKO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Rijp. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1483.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!