Pelletkachel kopen Schermerhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Schermerhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schermerhorn kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je omvangrijke raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 1636

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schermerhorn iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de I-Dea2 Frontale van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaargebruikt 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schermerhorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Schermerhorn waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schermerhorn

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in schermerhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen over jouw huis. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Schermerhorn. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schermerhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Schermerhorn?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €400 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Acciaio Modello 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Ile (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schermerhorn. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1636.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!