Pelletkachel kopen Ursem

Vergelijk installateurs pelletketels Ursem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ursem kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website check jij praktische aanbevelingen die helpen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 1646

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van velerlei facetten. Denk aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ursem zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Bella idro 17 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom en nog eens 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ursem vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ursem waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ursem

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in ursem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot je woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een betrouwbare installateur in Ursem. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ursem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ursem?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen €900 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Acciaio Modello 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • LP up 6 Monde (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ursem. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1636, 1646.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!