Pelletkachel kopen Oost-Graftdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Oost-Graftdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oost-Graftdijk kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze website vind jij uitgebreide informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1487

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Je kunt denken aan: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oost-Graftdijk zeker een goede optie. Denk aan de Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarconsumeert 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oost-Graftdijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Oost-Graftdijk waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oost-Graftdijk

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope optie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €900 per model.

pelletkachel installateurs in oost-graftdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen inzake je woning. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Oost-Graftdijk. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oost-Graftdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oost-Graftdijk?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €400 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oost-Graftdijk. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1487.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!