Pelletkachel kopen Stompetoren

Vergelijk installateurs pelletketels Stompetoren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stompetoren kopen biedt jou de kans om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees jij handige info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 1840

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stompetoren zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de GIUSY PLUS EVO van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Stompetoren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Stompetoren waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stompetoren

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stompetoren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen omtrent uw woning. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Stompetoren. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stompetoren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Stompetoren?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Dustin 32 (densan), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • CRISTAL 8.5 (CADEL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Stompetoren. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1636, 1840, 1841.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!