Pelletkachel kopen Graft

Vergelijk installateurs pelletketels Graft

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Graft kopen biedt jou de kans om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website vind jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 1484

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Graft misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Duo 7 van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Alkmaarconsumeert 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Graft vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Graft waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Graft

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en besparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in graft

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen over uw woning. Denk aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Graft. Vraag naar beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Graft


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Graft?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €600 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Icona mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • COUNTRY LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Graft. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1484.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!