Pelletkachel kopen Driehuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Driehuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driehuizen kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website ontdek jij veelzijdige gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 1847

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van specifieke onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Driehuizen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de GP 8000 Basic / HP24-S9 van het merk GüdeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €135,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Driehuizen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Driehuizen waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Driehuizen

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in driehuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over jouw woning. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Driehuizen. Vraag naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driehuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Driehuizen?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €550 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • ZEFIRO³ (CADEL), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Driehuizen. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1844, 1847.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!