Pelletkachel kopen Texel

Vergelijk installateurs pelletketels Texel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Texel kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker check je actuele informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 1792

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van velerlei zaken. We spreken over: huis-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Texel een uitstekende optie. Dat kan zijn de Winteröfen 165 van het merk Esperia Technology S.R.LMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Texelgebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Texel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Texel waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Texel

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in texel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Texel. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Texel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Texel?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €800 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Vezzana (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dual (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Slim 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Texel. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1792.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente