Pelletkachel kopen West-Graftdijk

Vergelijk installateurs pelletketels West-Graftdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in West-Graftdijk kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees je actuele details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 1486

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in West-Graftdijk wellicht iets voor jou. Denk aan de Ramses van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alkmaargebruikt 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel West-Graftdijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in West-Graftdijk waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in West-Graftdijk

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in west-graftdijk

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in West-Graftdijk. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in West-Graftdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in West-Graftdijk?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • LIFE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in West-Graftdijk. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1486.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!