Pelletkachel kopen Markenbinnen

Vergelijk installateurs pelletketels Markenbinnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Markenbinnen kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website bekijk je praktische informatie die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1536

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Onder andere: jouw type huis, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Markenbinnen zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de B8N / ELY B8N van het merk L’ArtisticoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom plus 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Markenbinnen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Markenbinnen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Markenbinnen

Een innovatieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in markenbinnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een uitstekende installateur in Markenbinnen. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Markenbinnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Markenbinnen?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €650 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Rosada 103 M-Line (AMG S.p.A.), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • TOUR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Markenbinnen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1536.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!