Pelletkachel kopen Oterleek

Vergelijk installateurs pelletketels Oterleek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oterleek kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij deze pagina check je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1842

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oterleek iets om te overwegen. Dat kan zijn de NETTUNO ACCIAIO CANALIZZABILE van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oterleek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen denken na over een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oterleek waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oterleek

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in oterleek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over jouw woning. Onder andere het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een geschikte installateur in Oterleek. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oterleek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oterleek?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 7 kW (CADEL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oterleek. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1842.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!