Pelletkachel kopen Den Helder

Vergelijk installateurs pelletketels Den Helder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Helder kopen biedt jou de kans om woningen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker lees je waardevolle info die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 1781

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei factoren. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1781
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Helder een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Falo 2Cp van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Den Helderverbruikt 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €137,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Den Helder vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Den Helder waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Helder

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in den-helder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen over uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Den Helder. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Den Helder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Den Helder?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €700 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Extra Stove ESP 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • FILO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 3P (Tim Sistem), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Den Helder. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1789.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente