Pelletkachel kopen Noordeinde

Vergelijk installateurs pelletketels Noordeinde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordeinde kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina vind jij handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 1485

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordeinde wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Slim Quadro 11 van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alkmaarverbruikt 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Noordeinde vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Noordeinde waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordeinde

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in noordeinde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van jouw huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een professionele installateur in Noordeinde. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noordeinde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Noordeinde?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €900 en €1500. Je kunt denken aan:

 • LW up 15 Ile LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • FILO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Noordeinde. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1485.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!