Pelletkachel kopen Grootschermer

Vergelijk installateurs pelletketels Grootschermer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grootschermer kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij deze website bekijk je accurate aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1843

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Onder andere: type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Grootschermer wellicht iets voor jou. Denk aan de Gaia Più (P03) van het merk PaternoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Alkmaargebruikt 2610 kWh stroom plus 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €135,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Grootschermer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Grootschermer waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Grootschermer

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie is toepasbaar voor het CV systeem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in grootschermer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen inzake jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Grootschermer. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Grootschermer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Grootschermer?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €550 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 9 kW (CADEL), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Diamond (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Grootschermer. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1843.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!