Pelletkachel kopen Oudorp

Vergelijk installateurs pelletketels Oudorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudorp kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool check jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 1829

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudorp zeker een goede optie. Denk aan de Ecofire Bella idro 17 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Alkmaarconsumeert 2610 kWh stroom en nog eens 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oudorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Oudorp waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudorp

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in oudorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over jouw woning. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Oudorp. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oudorp?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €600 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Percy (Austroflamm), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oudorp. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1829.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!