Pelletkachel kopen Merselo

Vergelijk installateurs pelletketels Merselo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Merselo kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze tool tref jij uitgebreide details die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 5815

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5815
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Merselo geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Corridor SUBTILE.6-AWAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom plus 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Merselo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Merselo waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Merselo

Een andere goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke keuze: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in merselo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen relevante vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Merselo. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Merselo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Merselo?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Aura 120 (Klover), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Dedalo Hydro 18 (Green Puros), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Melinda Idro Steel 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Merselo. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5815.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!