Pelletkachel kopen Leunen

Vergelijk installateurs pelletketels Leunen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leunen kopen stelt jou in staat om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website check jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 5809

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leunen zeer interessant. Denk aan de Corso van het merk RikaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Venrayconsumeert 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Leunen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Leunen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leunen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in leunen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Leunen. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leunen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Leunen?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • IDRO-REDON-GL20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • ST04B-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Diadema ACS idro (Extraflame), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Leunen. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5809.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!