Pelletkachel kopen Vredepeel

Vergelijk installateurs pelletketels Vredepeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vredepeel kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina lees je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5816

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vredepeel iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Sabine idro 26 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vredepeel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Vredepeel waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vredepeel

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in vredepeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Vredepeel. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vredepeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vredepeel?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Class 90 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • P936 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Iside Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vredepeel. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5816.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!