Pelletkachel kopen Heide

Vergelijk installateurs pelletketels Heide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heide kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van onze website ontdek jij praktische details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 5812

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heide zeer interessant. Dat kan zijn de Dual LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heide vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Heide waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heide

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in heide


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen relevante vragen met betrekking tot uw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Heide. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Heide?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dea eco 6 (Klover), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • ST-03-10 Idesia (Green Puros), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Evelyne Idro (Extraflame), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Heide. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5812.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!