Pelletkachel kopen Laarbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Laarbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Laarbeek kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 5738

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Laarbeek een uitstekende optie. Denk aan de IDRO 29 van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Laarbeekverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Laarbeek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Laarbeek waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Laarbeek

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een bewuste en relatief goedkope optie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in laarbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn wat vragen over uw woning. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een uitstekende installateur in Laarbeek. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Laarbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Laarbeek?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Cherie UP H (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL VENUS AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Settecento (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Laarbeek. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5738.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente