Pelletkachel kopen Helmond

Vergelijk installateurs pelletketels Helmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Helmond kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek je handige details die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 5701

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5701
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Helmond een uitstekende optie. Dat kan zijn de Smart 120 van het merk KloverOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Helmondgebruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Helmond vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Helmond waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Helmond

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in helmond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn het type huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een erkende installateur in Helmond. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Helmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Helmond?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €450 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Tresor (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL WALL (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Helmond. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!