Pelletkachel kopen Asten

Vergelijk installateurs pelletketels Asten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Asten kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina check jij omvangrijke gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 5721

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Asten misschien we dé oplossing. Denk aan de IDRO 21 van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Astenverbruikt 3560 kWh stroom en 3560 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Asten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Asten waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Asten

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is toepasbaar voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in asten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen omtrent je woning. Onder andere het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Asten. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Asten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Asten?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €400 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Lille 5 (EdilKamin), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 300 (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Pian Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Asten. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5720, 5721.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!



Alle plaatsen in deze gemeente