Pelletkachel kopen Blitterswijck

Vergelijk installateurs pelletketels Blitterswijck

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blitterswijck kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze website lees jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 5863

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blitterswijck een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Sixty V van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Blitterswijck vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Blitterswijck waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Blitterswijck

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in blitterswijck


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen over je woning. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je informatie kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Blitterswijck. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Blitterswijck


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Blitterswijck?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €650 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • TOPAZ M (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • IP11 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LIRA (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Blitterswijck. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5863.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!