Pelletkachel kopen Castenray

Vergelijk installateurs pelletketels Castenray

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Castenray kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze website vind je actuele raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5811

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Castenray geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Anna 12 Pro3 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Venrayconsumeert 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Castenray vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners overwegen een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Castenray waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Castenray

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in castenray


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. het huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga voor een erkende installateur in Castenray. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Castenray


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Castenray?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €900 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • IDRO-REDON-GL24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • ST04C-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Melinda Idro Steel (Extraflame), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Castenray. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5811.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!