Pelletkachel kopen Oirlo

Vergelijk installateurs pelletketels Oirlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oirlo kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze website bekijk je actuele info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 5808

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Denk aan: jouw type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oirlo geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Settecento van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oirlo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oirlo waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oirlo

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem zorgt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in oirlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen m.b.t. uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een erkende installateur in Oirlo. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oirlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oirlo?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €850 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • IDRO-REDONDA-GL17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.
 • ST04A-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Idro (Extraflame), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oirlo. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5808.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!