Pelletkachel kopen Someren

Vergelijk installateurs pelletketels Someren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Someren kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website vind je toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 5711

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei zaken. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Someren geen gek idee. Denk aan de Ecofire Rosella 12 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Somerenverbruikt 3570 kWh stroom plus nog eens 3570 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €186,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Someren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Someren waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Someren

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in someren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande je huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Someren. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Someren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Someren?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Smart 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Pueblo 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Insert Line 600 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Someren. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5710, 5711, 5712.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente