Pelletkachel kopen Geijsteren

Vergelijk installateurs pelletketels Geijsteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geijsteren kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool ontdek je veelzijdige info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5862

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Geijsteren zeer interessant. Je kunt kiezen voor de SPV-M13 ZOE van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venraygebruikt 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Geijsteren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Geijsteren waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Geijsteren

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in geijsteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van uw woning. Relevant zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook facetten als het gewenste model en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Geijsteren. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geijsteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Geijsteren?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • TOPAZ S (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • P943 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • DIADEMA canalizzabile (Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Geijsteren. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5862.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!