Pelletkachel kopen Wanssum

Vergelijk installateurs pelletketels Wanssum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wanssum kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker tref jij omvangrijke aanbevelingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5861

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. Onder andere: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wanssum geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Nelly van het merk ITCOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Venrayconsumeert 3350 kWh stroom plus nog eens 3350 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wanssum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Wanssum waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wanssum

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in wanssum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen omtrent uw woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een goede installateur in Wanssum. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wanssum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wanssum?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €700 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • PLUTO (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Superior Cleo (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • CLIO (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wanssum. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5860, 5861.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!