Pelletkachel kopen Ysselsteyn

Vergelijk installateurs pelletketels Ysselsteyn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ysselsteyn kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze website bekijk jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 5813

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ysselsteyn misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Bella idro 20 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Venraygebruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ysselsteyn vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ysselsteyn waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ysselsteyn

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in ysselsteyn

Omliggende plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen inzake uw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook factoren als het gewenste model en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een betrouwbare installateur in Ysselsteyn. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ysselsteyn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ysselsteyn?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €500 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Dea eco 8 (Klover), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Dedalo Hydro 12 (Green Puros), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Megan Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ysselsteyn. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5813.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!