Pelletkachel kopen Deurne

Vergelijk installateurs pelletketels Deurne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deurne kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind je accurate informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5751

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deurne een uitstekende optie. Denk aan de Daisy van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Deurneverbruikt 3520 kWh stroom plus nog eens 3520 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Deurne vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Deurne waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Deurne

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in deurne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over uw woning. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een professionele installateur in Deurne. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Deurne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Deurne?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €700 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Alpen (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • Polly Light (Austroflamm), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Toby H 24 (Termomont), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Deurne. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5750, 5751, 5752, 5753, 5754, 5756, 5757.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente