Pelletkachel kopen Veulen

Vergelijk installateurs pelletketels Veulen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veulen kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt tal van soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl tref je toepasbare informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 5814

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Veulen geen gek idee. Dat kan zijn de Vertigo 6.5 van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en nog eens 3350 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Veulen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Veulen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Veulen

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in veulen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je diverse vragen omtrent jouw huis. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een goede installateur in Veulen. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veulen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Veulen?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €900 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Rea 100 (Klover), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dedalo Hydro 15 (Green Puros), vermogen 13,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Melinda Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Veulen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5814.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!