Pelletkachel kopen Smakt

Vergelijk installateurs pelletketels Smakt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Smakt kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze vergelijker vind je waardevolle toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 5817

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Smakt een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de CADEL EOLO van het merk CADEL SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Venrayverbruikt 3350 kWh stroom en stookt 3350 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Smakt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Smakt waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Smakt

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in smakt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen met betrekking tot de woning. Onder andere de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een goede installateur in Smakt. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Smakt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Smakt?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €500 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aura 80 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • BRUNICO (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Raffaella Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Smakt. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5817.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!